Perziktaart

Perziktaart

Ingrediënten voor het deeg:
200 gram koude boter
150 ml koud water
260 gram bloem
25 gram suiker
1 theelepel zout

Voor de vulling:
4 perziken
1 banaan
2 appels
rozijnen
1 vanillestokje
sap van een halve citroen
snufje kaneel
30 gram suiker
1 eetlepel maïzena
[ad#1]

Bereidingswijze

Om de ingrediënten voor je deeg zou koud mogelijk te laten worden kun je ze het beste een half uurtje in de vriezer leggen. Na het afkoelen meng de de bloem en boter met elkaar. Handig is om de boter in kleine stukjes te snijden. Giet vervolgens het water erbij. Doe de suiker en zout erbij, kneed het geheel nog even goed door en zet het deeg nogmaals een half uurtje weg in de vriezer.

Doe de perziken ongeveer twintig tellen in een kom kokend water. Zo kun je de schil er makkelijk afhalen. (gewoon schillen kan natuurlijk ook maar dan gaat er een deel verloren)
Snijd ze in schijfjes en doe ze in een kom. Schil het andere fruit en snijd ook in schijfjes. Als variatie kun je uiteraard ook nog andere lekkere soorten fruit toevoegen. Dit geheel naar eigen smaak. Voeg het sap van de citroen toe, samen met de andere ingrediënten voor de vulling en laat dit na alles goed doorgeroerd te hebben even rusten.
Intussen kan het deeg uit de vriezen in de taartvorm. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg met een vork.
Doe hierna de vulling in de taart. Je kunt de taart mooi bekleden met gevlochten stroken deeg, andere optie is stukjes deeg afbreken en tussen het fruit laten vallen.
Zet de taart een uurtje in de oven op 220 graden en geniet van een van de heerlijke perziktaart. Eventueel met een toefje slagroom om het feest compleet te maken.