Appeltaart ingrediënten
300 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram koude boter
160 gram basterdsuiker
Zakje vanillesuiker
Losgeklopt ei
Snufje zout
1 kilo goudreinetten
1 eetlepel citroensap
15 gram suiker
2 theelepels kaneel
60 gram rozijnen
[ad#1]
Bereiding
Snijd met 2 messen de boter door het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Wrijf dan verder de boer met de vingers totdat je een kruimelig mengsel hebt. Voeg ¾ van het ei toe. Zet het deeg verpakt weg in de koelkast. Schil de appels, wrijf de in met citroensap, maak stukjes en voeg nog meer citroensap toe totdat elk stukje zo’n beetje omgeven is. Bestrooi de appels met kaneel en de suiker en roer dit geheel om. Voer tot slot de rozijnen toe en roer dit goed door.
Maak van 2/5 van het deeg de bodem. De cirkel voor de bodem kun je ook in tweeën snijden en erin leggen. Rol de rest van het deeg ook uit, gekleed de zijkanten en houd wat over voor de bovenzijde van de taart. Doe de appelvulling erin. Maak tot slot strookjes en leg die afgewisseld horizontaal en verticaal erin. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart op 175 graden circa 75 minuten. Laat de taart 5 minuten afkoelen voordat de springvorm verwijderd wordt.