Aardbeien slagroomtaart

aardbeien slagroomtaart

Ingredienten aardbeien slagroomtaart

Taart
5 eieren
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
150 gr bloem
1 mespuntje bakpoeder

Voor de vulling
1 bakje aardbeien (buiten het seizoen kun je natuurlijk ook aarbeienjam gebruiken)
2 grote bekers + 1 grote beker slagroom
1 pakje saroma, vanillesmaak
geraspte chocola
[ad#1]

Bereiding aardbeien slagroomtaart

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm in.
Klop de eieren met een garde schuimig en mix dan de suiker, vanillesuiker en het snufje zout erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door het ei-suikermengsel. Giet het beslag in de ingevette springvorm en strijk glad.

Bakken

Bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Wanneer de cake gaar is kan deze uit de oven en dient eerst af te koelen voordat je verder kunt.
Wanneer deze afgekoeld is snij je de cake horizontaal door.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Om de taart nog mooi te garneren kun je een paar aardbeien apart houden. Beleg de onderste helft van de cake met de aardbeien (of de aardbeienjam).
Doe de springvorm weer om de cake. Sla 2 bekers slagroom met het pakje saroma stijf en verdeel de room over de aardbeien. De tweede helft van de cake erbovenop leggen.
Zet de taart gedurende 2 uren in de koelkast.

Afwerken aardbeien slagroomtaart.

Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvorm. De laatste beker slagroom stijf slaan met de mixer en bestrijk hiermee de taartn. Garneren met de resterende aardbeien wat geraspte chocola. Je kunt natuurlijk ook nog andere fruitsoorten gebruiken om de taart mee te garneren, denk hierbij bijvoorbeeld aan mandarijn, druiven of kersen.

Weer een feesttaart klaar om op te smullen.