Aardbei mascarponetaart
Ingrediënten voor 10 – 12 personen Aardbei mascarponetaart
200 gram koekjes (bijvoorbeeld koffieleutjes
100 gram roomboter
500 gram verse aardbeien
500 gram Mascarpone
500 gram Griekse yoghurt
100 gram suiker
1 verse vanille peul
7 blaadjes gelatine
Materialen
Springvorm van 23 cm
Keukenmachine / vijzel
De bodem
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine tot een poeder. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je de koekjes ook fijn stampen met een vijzel.
Smelt vervolgens de boter een pannetje.
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met wat boter.
Verdeel de gestampte koekjes over de bodem en giet de gesmolten boter erbij.
Meng het door elkaar met een lepel, totdat iedere kruimel nat geworden is van de boter.
Druk de koekkruimels aan met de bolle kant van je lepel, totdat je een gelijkmatige bodem hebt. Zet de vorm minimaal een half uur in de koelkast.
Was de aardbeien en snij het topje er af. Leg de aardbeien met de snijkant naar beneden in de vorm. Zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is.
De vulling
Laat de gelatine weken in wat koud water. Verhit een pannetje met 2 el water op een laag vuur en laat de geweekte gelatine hier in oplossen. Laat de gelatine vervolgens iets afkoelen.
Klop de Mascarpone en de suiker luchtig met een pollepel.
Voeg de Griekse yoghurt toe en meng het tot een egaal mengsel.
Snij de vanillepeul doormidden en schraap het merg er uit. Voeg het vanillemerg bij de massa.
Eerst ga je familie maken door een lepel yoghurt met de gelatine te mengen. Spatel vervolgens de afgekoelde gelatine door de mascarpone.
Giet het mascarpone mengsel voorzichtig over de aardbeien.
Laat de Aardbei mascarponetaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de mascarponetaart met verse aardbeien en eventueel een mooi toef slagroom.