Zandkoekjes ingrediënten
250 gram bloem
200 gram suiker
200 gram b(op kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
[ad#1]
Gereedschappen
uitsteek vormpjes naar wens
deegroller
bakpapier
Bereidingswijze
Zeef de bloem en doe deze in een kom met de boter, suiker, vanillesuiker en wat zout.
Snij de boter met 2 messen in stukjes. Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van. (TIP, voor koele handen, de handen even onder de koude kraan houden)
Dek het deeg af en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestuif het werkblad met wat bloem.
Rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik. Snij er met de uitsteek vormpjes figuurtjes van. Leg deze met een onderlinge afstand van minimaal 2 cm op de bakplaat.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.