Luxe boterkoekjes
Ingrediënten voor de luxe boterkoekjes:
250 gram zachte boter
100 gram suiker
1 ei
1/2 theelepel amandelextract
300 gram witte bloem
[ad#1]
Bereidingswijze luxe boterkoekjes
Mix de boter tot het lichtgekleurd is. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot een licht en luchtig geheel. Klop vervolgens het ei en het amandel extract erdoor.
Meng tot slot geleidelijk de bloem erdoor. Dek het mengsel af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven vlak oppervlak tot een plak van 0,25 cm. Snij in de gewenste vormpjes met gebruik van licht met bloem bestoven vormpjes. Leg de koekjes op niet ingevette bakplaten (of bakpapier).
Bak 8 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudkleurig zijn. Leg op roosters om af te koelen.