Regenboogcake

regenboogcake

Regenboogcake

Cake
6 verschillende kleuren voedingskleurstof
450 gram suiker
450 gram bloem
2 eetlepels vanille-extract
3 theelepels bakpoeder
260 gram boter
4 eieren
120 ml zonnebloemolie
240 ml volle melk

Botercrème
750 gram poedersuiker
80 gram bloem
340 ml volle melk
450 gram boter op kamertemperatuur
[ad#1]

Bereidingswijze regenboogcake

Doe de eieren, olie, melk en vanille in één kom en mix je door elkaar tot een glad beslag. Vervolgens doe je alle overige ingrediënten in een ander kom en mix je weer door elkaar. Deze twee mengsels meng je nu door elkaar. Er ontstaat nu dus een kom vol beslag. Verdeel dit beslag over 6 kommen en voeg per kom een kleurstof toe. Gebruik voldoende kleurstof, maar begin iedere keer door een klein beetje toe te voegen. Zo kun je beetje bij beetje de gewenste kleur krijgen.

Nu gaan we 6 verschillende cakes bakken. Doe het beslag per kleur in een springvorm. (mocht je er geen 6 hebben kun je natuurlijk ook eerst bakken en daarna de volgende maken.
Bak de cakes af in de oven. Dit duurt circa. 30 minuten per cake op 190 graden. Indien je een grotere oven hebt kun je uiteraard meerdere cakes tegelijk afbakken. Met een satéprikker kun je checken of de cake gaar is. Mocht dit toch niet het geval zijn, plaats dan de cake nog een keer in de oven.

Zodra de drie cakes klaar zijn herhaal je bovenstaande met de drie andere kleuren die nog gebakken moeten worden.

Botercrème

Terwijl de cake’s aan het bakken zijn kun je verder gaan met de botercrème. Hiermee gaan we de taart afsmeren.
Warm de melk op en roer hier de bloem doorheen. Dit wordt een grote harde bal. Laat dit goed afkoelen in de koelkast. Zodra dit is afgekoeld snijd je de boter in stukken en voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe met het bloem-melk mengsel uit de koelkast. Langzamerhand ontstaat er botercrème. Bewaar de botercrème op kamertemperatuur (niet in de koelkast).

Opmaken regenboogcake

Zodra alle cakes gebakken zijn is het tijd om de taart op te stapelen. Belangrijk is dat de cakes goed afgekoeld zijn. Voor een nog mooiere taart kun je de buitenste 2 tot 3 cm eraf snijden omdat deze vaak wat verkleurd is. Probeer ook elk cake te egaliseren zodat ze lagen strak op elkaar staan. Zo voorkom je dat je een scheve taart maakt.
Stapel de taart door tussen elk stuk een laag botercrème te smeren. Tot slot kun je nu de hele taart besmeren met botercrème.

Laat dit geheel in de koelkast nog goed afkoelen voordat je de taart aansnijdt.