Rabarbercake
Ingrediënten voor de rabarbercake:
250 gram bloem
200 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
100 gram gesmolten boter
citroenrasp van 1 citroen
1/4e theelepel zout
100 ml yoghurt
2 eieren
1 theelepel vanille extract
150 gram schoongemaakte rabarber in kleine stukjes (is 1 flinke stengel)
[ad#1]
Bereidingswijze rabarbercake
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet deze goed in met roomboter). De cake is straks een beetje kwetsbaar (neiging tot breken) door de rabarber. Het is dus belangrijk dat de cake goed uit de vorm kan komen.
Meng de suiker, bloem, het bakpoeder, zout en de citroenrasp in een beslagkom. Voeg hierbij de yoghurt, geklutste eieren, het vanille extract.
Smelt in een pan de boter. Deze mag door het beslag.
Meng met een spatel alle ingrediënten door elkaar. Je hoeft niet te kloppen, alleen alles goed te mengen.
Voeg de verse rabarber door het beslag en doe het in de cakevorm.
Zet de rabarbercake in het midden van de oven en bak deze in 55-60 minuten gaar.
Laat de cake eerst een klein beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Na ongeveer 10 minuten kun je de cake storten en op een rooster laten afkoelen.