Kersen Cheescake in glas

Kersen Cheescake in glas

Kersen Cheescake in glas

Ingredienten voor de Kersen Cheescake in glas
400 gram kersen
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel vanille-extract
1/2 theelepel sinaasappelrasp
klontje boter
schenkhoning
100gr koggetjes koekjes
4 eelepels gesmolten boter
200 gram roomkaas
200gr Griekse yoghurt
50gram poedersuiker
1 eetlepel sinaasappelsap
[ad#1]
Snij de kersen en haal de pit eruit. Doe de verse kersen in een steelpannetje met 2 eetlepels water, de bruine suiker, vanille extract en sinaasappelrasp. Breng dit langzaam aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken Wanneer het te droog wordt, schenk je er nog een klein beetje water bij. Na 15 minuten roer je een klein klontje boter erdoor, je krijgt nu een glanzende en wat dikkere kersen compote. Laat dit nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Proef het mengsel en breng eventueel nog extra op smaak met een scheutje honing (maar net wat je lekker vind). Laat daarna afkoelen.

In de tussentijd stop je de koggetjes in een plastic zak en daar ga je lekker op slaan. Knijp rustig in de zak totdat de koekjes helemaal verkruimeld zijn. Dit hoeft niet helemaal fijn te worden (Dit is eventueel ook in een keukenmachine te doen) Schep het in een kom en roer er 2 eetlepels gesmolten boter door. Blijft het nog te droog, roer er dan nog een eetlepel boter door. Pak 6 glaasjes en verdeel de koekjesbodem hierover. Druk een beetje aan met een kleine lepel. Zet de glaasjes nog even in de koelkast om de koek weer wat hard te laten worden.

Roer in een kom de roomkaas, Griekse yoghurt, poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar totdat je een romig mengsel hebt. Verdeel dit over de 6 glaasjes met een lepel of gebruik er een spuitzak voor. Schep daarna nog wat van de kersen compote ‘on top’, en klaar is je Kersen Cheescake in glas

Zet de glaasjes afgedekt in de koelkast om op te stijven, in ieder geval 2 uur. Haal de glaasjes 15 minuten voor serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.